Melding

facebook Instagram

Plantaardige maaltijden voor iedereen met EAT.PEASY

Gezond eten is voor veel mensen best moeilijk, maar voor Maaike Stift is het haar grote passie. Ze is nu zwanger en wil met haar bedrijf EAT.PEASY gezonde maaltijden beschikbaar maken op een makkelijke, laagdrempelige manier. Voor iedereen dus!

“Toen ik nog op kantoor werkte nam ik zelf altijd mijn bakjes eten mee voor de lunch”, vertelt Maaike. Ze was altijd al druk in de weer met gezond eten. “Ik had last van een spastische darm, en de dokter zei: daar is niks aan te doen. Toen ben ik zelf op zoek gegaan naar oplossingen.” Maaike volgde uit interesse voor gezonde voeding een opleiding Plantbased Nutricion. Plantaardig eten dus, zonder vlees, vis, zuivel of eieren. Dat is niet alleen duurzamer, volgens Maaike is het ook beter voor je lijf: “Door meer plantaardig te eten ga je je lekkerder voelen. Voor mij werkte het heel goed, ik werd gezonder en fitter.”

Spannende smaken

Ook de collega's van Maaike waren enthousiast over het lekkere eten dat ze steeds meenam. “Iedereen was nieuwsgierig naar mijn maaltijden. Als ik ze wat liet proeven, waren ze verbaasd hoe lekker dat plantaardige eten was.” Maaike wilde ook andere mensen laten meegenieten van haar maaltijden en begon voor haar collega's te koken. Zo is ze haar bedrijf EAT.PEASY begonnen. “Met spannende smaken en gevarieerde recepten wil ik mensen verrassen. Ik kook met verse, onbewerkte ingrediënten en we brengen dat kant-en-klaar bij je thuis.”

Maaike vindt het belangrijk dat gezond, plantaardig eten toegankelijk wordt voor iedereen. “De voordelen van een plantaardig dieet zijn nog niet bij iedereen bekend. Veel mensen die zich niet lekker voelen, moe zijn of buikpijn hebben die denken: het zal wel door de stress op m'n werk komen. Terwijl voeding vaak een grote rol speelt.”


Puur natuur

Voor iedereen die gezond wil eten adviseert Maaike om vooral met echte, onbewerkte ingrediënten te koken. Dus met verse groente, fruit, noten en zaden, peulvruchten en zoete aardappelen. Onbewerkt betekent: puur natuur, met zo min mogelijk toevoegingen. “Als je noten koopt, kies dan ongebrande, ongezouten noten, bijvoorbeeld,” legt Maaike uit. “En eet lekker gevarieerd. Probeer nieuwe soorten groente uit, verander je vaste routine. En minder met suikerhoudende producten zoals snoep en frisdrank.”

Extra vitamines bij een kinderwens

Maaike was zelf altijd al veel bezig met gezondheid, maar sinds ze zwanger wilde worden let ze extra op wat ze nodig heeft. “Toen ik een kindje wilde was ik een beetje gestrest. En stress kan veel van je vitamines en energie wegsnoepen. Daarom heb ik mijn vitaminewaardes laten checken, en mijn schildklier laten controleren.”

Maaike nam naast haar gezonde voeding ook vitamine-supplementen. “Ik kijk altijd uit met het nemen van multivitamines, en neem liever iets dat echt bij mij past. Want wat je precies nodig hebt, verschilt per persoon. Wel is het belangrijk om als vegetariër of veganist vitamine B12 te slikken en vitamine D3. En natuurlijk foliumzuur als je zwanger wilt worden.”

Wie zwanger wil worden krijgt het advies om twee keer per week vette vis te eten zoals makreel, vanwege de omega-3 vetzuren. Maar wat nu als je volledig plantaardig eet? “Daarom vinden mensen de maaltijden van Easy Peasy dus zo handig,” zegt Maaike. Want wij stellen bijzondere gerechten samen met plantaardige omega 3. Dat zit bijvoorbeeld in bepaalde soorten zeewier en nori waar we lekkere gerechten mee maken.” Want vissen halen omega-3 uit algen. Maaike: “Het is dus veel efficiënter om die vetzuren direct uit de algen te halen. Een ook gezond, want in vis zit soms ook vervuiling. Als je zwanger wil worden kun je daarom prima een algenolie-supplement nemen met plantaardige omega-3.”


Kleine beetjes

Verder wil Maaike adviseren om allemaal lekkere gezonde tussendoortjes voor jezelf in huis te halen: “Nu ik zwanger ben kan ik soms niet zoveel tegelijk eten vanwege de misselijkheid. Daarom eet ik gewoon vaker wat kleins. Even een handje noten, wat kokosyoghurt of een stukje fruit. Dan eet je toch gezond en ben je heel de dag verzadigd.”

https://eatpeasy.nl
Wil je een gezond kind?
Doe mee!


265
vrouwen gingen je voor